Вести

СВЕЧАНА СЕДНИЦА ОПШТИНЕ БЕОЧИН

Председник општине Беочин Митар Милинковић изјавио је данас да је општина "стала на ноге" за непуна четири месеца и да сада крећемо у пројекте како би Беочинци остали ту да живе, али и да би запослили младе људе.
Напредак је остварен од доласка на власт СНС и премијера Александра Вучића, програмом Владе Србије, али и рационализацијом којој је приступило општинско руководство. Након полагања венаца на споменик Стевану Петровићу Брилету и одавања почасти страдалим херојима и невиним жртвама Другог светског и осталих ратова Милинковић је новинарима рекао да Беочинцима Дан општине много значи.
"Тог 16. октобра 1944. године ослобођени смо од окупатора, на чему се данас наше млађе генерације надахњују. Овај дан обележавамо 72. пут", подсетио је Милнковић пред свечану седницу у Дому културе на којој ће бити додељене Октобарске награде и захвалнице заслужним грађанима, а потом у наставку прославе уследити и бесплатан програм за најмлађе суграђане попут концерта Ане Кокић.
На питање новинара у ком правцу се развија општина, где се највише напредује, Милинковић је рекао да Беочин напредује уркос томе што су "овде жута чизма Бојана Пајтића и ДС уништили ову општину".
"Под њиховом влашћу од једне од најразвијенијих општина у старој Југославији беочинска општина спала је скроз до дна, а доласком на власт СНС и залагањем премијера Александра Вучића и програмом Владе Србије и рационализацијом коју смо спровели стали смо на ноге за непуна четири месеца", рекао је он.
Председник је најавио долазак фирме из Словачке која је већ у индустријској зони узела пет хектара да изгради фабрику електричне енергије и топлотне воде, и која ће запошљавати 60-ак суграђана.
"Циљ нам је и развој туризма јер смо на лепом месту, у самом срцу Фрушке горе и прелепог Дунава. Уз помоћ Владе Србије смо добили 20 милиона неповратних средстава за изградњу међународног пристаништа за туристичке бродове у Баноштору", рекао је он.