Вести

ПРОСЛАВА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА РОМА

Председница општине Беочин Биљана Јанковић и директорка Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић присуствовале су вечерас прослави коју је поводом обележавања Међународног дана жена организовала ромска зејдница у Беочину.
Јанковић је овом приликом свим женама срдачно честитала празник и упутила речи захвалности представницама ромске заједнице на позиву овогодишњем осмомартовском пријему.
„Традиционално, уз подршку Општине Беочин са нашим суграђанкама Ромкињама обележавамо Дан жена и желимо да пошаљемо најлепше поруке о заједништву и лепоти различитости и које негујемо овде у Беочину. Општина Беочин и у овој години наставља са програмима инклузије Рома, а посебно бих желела да охрабрим све жене да заједно раде на стварању ромских удружења и женских организација које би значајно промовисале вредности, културу, традицију и образовање Рома.“, поручила је Јанковић.
Директорка Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић је у свом обраћању такође свим женама честитала 8. март и истакла да је Беочин једна од ретких општина у Војводини која има изузетно развијену ромску заједницу те да су овакви догађаји прилика да ромске жене у духу своје традиције и културе обележе и значајан међународни празник.
Посебну захвалност упућујемо овогодишњим организаторкама догађаја Зухри Синани, Тини Јованов, Елсади Дрмаку и Назнији Демировић на вечерашњем гостопримству.

фото: Исмет Адемовски
Извор: beocin.rs