Вести

ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ ИЗ СУСЕКА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН ШКОЛЕ

Основна школа „Јован Поповић“ из Сусека данас је свечаним програмом обележила Дан школе.
На приредби која је уприличена у школској фискултурној сали учешће су узели ученици виших и нижих разреда како матичне школе у Сусеку тако и њених подручних одељења из Баноштора, Свилоша и Луга који су заједно са својим учитељима и наставницима показали јединство и лепоту различитости нашег поднебља, културе и фолклора.
Подршку програму пружио је и појачки састав „Благовеститељ“ из Сусека под вођством Александре Теофиловић као и фолклорни ансамбл „Велико коло“ чији су чланови ученици школе.
Присутне ученике, наставнике, школско особље као и госте међу којима је била делегација братске Основне школе „Вук Караџић“ из Забрђа, срдачно је поздравила директорка школе Татјана Крстић која је истакла да је мисија успеха и образовања једини пут којим успешно корачају сви они који су нераскидиви део ове школе.
„Поред образовно-васпитног рада који је најважнији, ученици и наставни кадар Основне школе „Јован Поповић“ из Сусека имају прилику да пошаљу добар глас и прикажу своје знање и способности на бројним програмима међународне сарадње, различитим пројектима и конкурсима где је њихов рад готово увек похваљен и веома запажен!“ истакла је Татјана Крстић.
Она је изразивши наду да је пред школом, њеним ученицима и наставним кадром још једна успешна година, свима пожелела много среће и честитала Дан школе!
Данашња свечаност била је прилика да се са својим бројним ученицима и колегама наставницима поздрави и дугогодишњи вероучитељ, један од омиљених наставника и парох сусечког храма „Светог архангела Гаврила“ Немања Теофиловић који због премештаја у друго место парохијске службе неће више бити у прилици да предаје у овој школи.
Он се у свом емотивном говору праћеним бројним аплаузима захвалио свима на сарадњи и честитавши Дан школе ученицима и запосленима пожелео много среће и успеха у даљем раду.
Данашња прослава уприличена је у сусрет 18. новембру, датуму када је 1905. године рођен песник и књижевник Јован Поповић, по којем је ова школа носи име.
Општина Беочин овим путем упућује искрене честитке свим ученицима, запосленима и руководству школе са жељом да се традиционално добра сарадња и у наредним годинама унапреди и настави!
Посебну захвалност упућујемо пароху сусечког храма и школском вероучитељу Немањи Теофиловићу и његовој породици на изузетној сарадњи и несебичној подршци у свим добрим делима и преданом раду са најмлађима, којима је, заједно са својом супругом Александром, као изванредан пример а са много љубави и пажње преносио само најбоље!

фото: Исмет Адемовски
Извор: beocin.rs