Вести

ОДРЖАНО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ У БЕОЧИНУ

Данас је у Беочину одржана друга по реду манифестација БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ на којој је узело учешће чак 130 пливача који су се у присуству и уз подршку великог броја посетилаца такмичили у овом традиционалном надметању!
Победник овогодишњег пливања био је Алекса Завиша, студент Факултета спорта и физичког васпитања из Новог Сада, најмлађи учесник био је десетогодишњи новосађанин Вук Лештарић, ученик Основне школе „Никола Тесла“ а најстарији учесник био је педесетшестогодишњи Недељко Керлец из Руменке.
Часни крст за који су учесници пливали симболична 33 метра израдио је наш суграђанин, Милорад Јурковић - столар Миле, већ познат по свом значајном хуманитарном раду и ангажману, коме се овом приликом посебно захваљујемо!
За победника овогодишњег надметања златара „Јанковић“ из Новог Сада даровала је дукат Светог Василија Острошког који је Алекси Завиши уз честитке уручила председница општине Беочин Биљана Јанковић.
Остали учесници међу којима је било и четири девојке даровани су пригодним поклонима које су уручили заменик председнице општине Беочин Стефан Томовић, свештеник Милош Маријанац и припадници Војске Србије.
„Част је и задовољство бити део оваквог догађаја на празник Богојављења у Беочину који је окупио велики број храбрих људи који су пливали али и суграђана који су дошли да их бодре. Важно је да чувамо нашу традицију и негујемо обичаје који нас уједињују и захваљујемо се нашем храму „Светог Василија Острошког“ и Православној омладини Беочина на помоћи и смерницама у организацији. Победнику као и осталим пливачима упућујем искрене честитке са жељом да се и наредне године у овако доброј атмосфери окупимо опет у Беочину!“, истакла је председница Јанковић током свог обраћања.
Велику захвалност Општина Беочин упућује и Речној флотили Војске Србије, Црвеном крсту из Беочина и Сремских Карловаца, екипи Хитне медицинске помоћи Дома здравља „др Душан Савић Дода“, свештеницима Вељку Грубачу из Беочин села и Немањи Теофиловићу из Сусека, Драгану Јовичићу Срби који је водио програм као и ресторану „Караш“ и другима који су узели учешће у свим јучерашњим активностима.
Видимо се и следеће године у Беочину на Богојављенском пливању за часни крст!

фото: Исмет Адемовски, Кристина Ђокић
Извор: beocin.rs