Вести

Обилазак Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину

У петак, 5. августа председница општине Беочин Биљана Јанковић је са сарадницима обишла Ватрогасно-спасилачку јединицу Беочин, једину ватрогасну испоставу која делује на подручју наше општине.
Председницу Јанковић су том приликом дочекали заменик начелника Управе за ванредне ситуације у Новом Саду Иван Радисављевић, командант ватрогасно-спасилачке бригаде Нови Сад Стојан Миловац, ватрогасац-спасилац Марко Кукурузовић као и други чланови јединице у Беочину.
На састанку је предочена актуелна организација и будући план рада подручне Јединице а посебна пажња посвећена је плану превентивног деловања у периодима суше и могућностима превенције настанка пожара на дивљим и несанитарним депонијама и другим ризичним површинама. Размотрени су и могући аспекти сарадње и будуће подршке Општинске управе Беочин ватрогасно-спасилачкој јединици.
Уз све превентивне мере које ватрогасци на локалном подручју предузимају као и неопходну техничку и логистичку подршку коју добијају из испостава у Новом Саду, посебан апел се шаље и грађанима да се одговорно понашају у складу за Законом о заштити од пожара, било да се ради о боравку у шумама, излетиштима, приликом обраде имања и др.
Захваљујемо се свим члановима Ватрогасно-спасилачке јединице Беочин и њиховим надређенима на конструктивном састанку и срдачном пријему.

Извор: beocin.rs