Вести

ОПШТИНИ БЕОЧИН ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЗА ПРОЈЕКАТ ПОДИЗАЊА ВЕТРОЗАШТИТНИХ ПОЈАСЕВА

Данас је у Министарству заштите животне средине уприличено свечано потписивање уговора са представницима локалних самоуправа које су по Јавном конкурсу за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2024. години, оствариле право на суфинансирање.
Потписница уговора била је чланица Општинског већа Драгана Шуваковић која је истакла да је Општина Беочин на републичком конкурсу учествовала са пројектом „Подизање ветрозаштитних појасева на територији општине Беочин“ чија је укупна вредност 861.700 динара.
„Пошумљавање нам је у овој години од изузетног значаја јер је Беочин претрпео велике последице прошлогодишњег невремена и суперћелијских олуја. Свакако, подизање ветрозаштитних појасева има вишеструке бенефите за биодиверзитет, смањење еолске ерозије земљишта, снижавање високих температура у летњем периоду као и за пољопривреднике. За потребе подизања ветрозаштитних појасева на територији наше општине издвојено је из локалног буџета 172.400 динара док ће нам република и Министарство заштите животне средине значајно помоћи са суфинансирањем од чак 689.300 динара.“, истакла је Шуваковић.

фото: Општина Беочин
Извор: beocin.rs