Вести

САСТАНАК СА ДИРЕКТОРОМ НАЦИОНАЛНОГ ПАРКА "ФРУШКА ГОРА"

Председница општине Беочин Биљана Јанковић састала се данас са директором Националног парка „Фрушка гора“ Живком Цветковићем са којим је разговарала о могућностима унапређења сарадње наше општине са Националним парком „Фрушка гора“.
На састанку је договорена сарадња на заједничким активностима пошумљавања и озелењавања јавних површина на територији општине Беочин, анализирани су могући правци развоја туристичких и спортско-рекреативних активности намењених посетиоцима у овом делу Фрушке горе као и расположивост стручних служби Националног парка у едукацији најмлађих суграђана на тему заштите и очувања природе и обилазака појединих локалитета на Фрушкој гори.
„Имајући у виду да ће општина Беочин у наредном периоду интензивније радити на активностима пошумљавања и озелењавања јавних површина, подршка Националног парка „Фрушка гора“ као блиског партнера нам је од изузетног значаја. Истовремено, желимо да отворимо могућности сарадње које ће и грађанима пружити корисне информације и едукацију на тему наше природне средине, њеног очувања и заштите. Захвални смо на спремности Националног парка да се укључи у све јавне акције које следе и уверена сам да ћемо у години пред нама остварити успешну сарадњу.“, истакла је председница Јанковић након састанка.

фото: Исмет Адемовски
Извор: beocin.rs