Вести

Потписивање споразума о сарадњи на реализацији пројекта „Техничка подршка и подршка у запошљавању за Роме и Ромске организације у Србији“

Данас је у Општини Беочин потписан споразум о сарадњи на реализацији пројекта „Техничка подршка и подршка у запошљавању за Роме и Ромске организације у Србији“ који ће у наредном периоду имати за циљ да додели пет грантова за предузетничку подршку и самозапошљавање Рома на територији наше општине.
Споразум о сарадњи потписали су председница општине Беочин Биљана Јанковић и координатор пројекта Лазар Дојчиновић. Састанку су присуствовали и начелница Општинске управе Беочин Гордана Ћировић и руководилац Одељења за буџет и финансије Драган Глигорић.
Пројекат „Техничка подршка и подршка у запошљавању за Роме и Ромске организације у Србији“ одобрен је од стране Немачког министарства спољних послова (German Foreign Ministry – GFM) a невладина организација „ASB Arbeiter-Samariter-Bund“ га у сарадњи са општинама промовише и спроводи у Србији. Градови и општине које су обухваћене овим програмом су Шид, Беочин, Сурдулица, Лесковац, Врање и Бујановац.
Након потписаног споразума и формирања Комисије, на званичним веб, Фејсбук и Инстаграм страницама Општине ускоро ће бити објављен и јавни позив за учешће физичких лица али и Удружења „Културни центар Рома“ из Беочина.

Извор: beocin.rs